NO 'POO

Hårvård utan schampo, naturlig hudvård och ett grönare liv

Hemmagjort till hemmet

huskurer

  • Förkylningsdryck
  • Kommentarer (9)

 

  • En tumstor bit färsk ingefära
  • 1 limefrukt
  • honung
  •  
Skiva en bit färsk ingefära, ungefär så stor som en tumme. Fyll en kastrull med vatten och lägg i den skivade ingefäran. Låt detta koka tills hälften av vattnet kokat bort, ta bort från plattan och riv i skalet från 1/2 till 1 lime, pressa även i limesaften. Drick så varmt som möjligt och söta med honung.

Hållbarhet: Kort, drick samma dag.
  • mallon90 05/1 -12 00:15
    Ett annat jättebra te som är både effektivt och gott är om man kokar en bit ingefära med citron. Man får ha i så mycket som man själv känner för och koka tills man tycker det är lagom starkt. Jag har alltid i en stor sked med honung i innan jag dricker det både för att det blir och smaka bättre och så är det skönt för halsen. Det är bra att dricka när man känner att man börjar bli förkyld, funkar jättebra. Har inte varit förkyld på jättelänge =)
  • ix 28/1 -12 15:56
    Ska men verkligen koka bort hälften av vattnet? Det känns som att det får koka jättelänge då (beroende på hur mycket vatten man har från början, förstås).
  • ix 05/2 -12 21:33
    Jag har kommit fram till att det blir mycket bättre att bara hälla hett vatten över tunna skivor av ingefära och låta det dra i 10 minuter. Har i en påse kamomillte också. Sedan i med lime-/citronsaft och honung. Ingefärssmaken blir mycket fräschare så jämfört med att koka ingefäran en stund, tycker jag.
  • Prickige Prille 13/2 -12 19:52
    Jag brukar också ha i bitar av färsk ingefära i vanligt te, inga konstigheter, bara skära av en bit och lägga i teet. Det kanske är ännu bättre att riva ingefäran för att få ut mer saft och smak av den.
  • ix 13/2 -12 20:19
    Jag skivar med mandolin. Det blir mycket smak eftersom skivorna blir tunna, samtidigt är de lätta att undvika att dricka upp :) Men om man silar det innan man dricker tror jag också att riven ingefära ger allra mest.
  • Randige Racke 13/2 -12 20:57
    Åh! Ett användningsområde för mandolinen!
  • dirt 16/9 -12 17:49
    Jag har även i vitlök. Värmer bara en stor kopp te, hackar ner ingefära, pressar i citron och vitlök. Vitlöken smakar ju inte jätte fint men jag dricker det som många shotar så slipper man känna smaken så mycket :)
  • Camilla p-a 11/3 -15 10:20
    Jag brukar också skära tre tunna skivor ingefära, i med kokhett vatten i 7-10 min. Sedan lite kallt vatten och pressa i en halv citron. Drycken får inte vara för varm när citronen ska i! :)
  • dirt 02/4 -15 09:00
    Camilla, detta har jag funderat på. Förstör man C-vitaminen om vattnet är för varmt? Vet du vilken temp som krävs?

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.