NO 'POO

Hårvård utan schampo, naturlig hudvård och ett grönare liv

Hemmagjort till kroppen

hårborttagning

 • Sockervax
 • Kommentarer (14)

"Sugaring" 

 • 1/4 dl vatten
 • 1/4 dl citronsaft
 • 2 dl socker
 •  
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka samman tills det blir bärnstensfärgat. Du kan göra ett dropprov i kallt vatten för att kolla när det är klart.

Om du kokar massan för kort tid så värm bara upp det igen. Kokas det för länge kan du ha i lite mer vatten.

Sockervaxet kan antingen användas som det är, eller som vanligt vax, med tygremsor.


Hållbarhet: Några dagar
 • Faster K 31/8 -11 16:27
  En väldigt bra metod för hårborttagning, men det kan vara lite knivigt att få till rätt konsistens. Jag provade förra sommaren och fick tyvärr inåtväxta hårstrån och inflammerade hårsäckar på huden på benen. Lärdom - var noga med att peela huden regelbundet, för det hjälper. Var också noga med att rengöra efter vaxningen. Gärna med något desinficerande. Var varsam med huden några dagar efter behandling.
 • Carmencita 08/3 -12 09:55
  Varför får denna metod så dålig betyg? Är det att användarna inte lyckas få till rätt konsistens?
 • Randige Racke 08/3 -12 10:18
  Kan bara säga för egen del men jag tycker det är alldeles för svårt, Har lyckats nån gång men inom kort är sockervaxet för kallt och måste värmas och så blir det för hårt...
 • ix 08/3 -12 10:42
  Trots upprepade försök fick jag aldrig till konsistensen, det blev för kletigt. Kanske blir enklare om man använder termometer för att få till exakt rätt temperatur och därmed konsistens. Sedan fick jag dras med inåtväxta hårstrån i åtminstone ett halvår efteråt, om inte längre. Klart ovärt. Men jag gillar det i teorin, åtminstone om man lär sig få till konsistensen och kan slippa det krånglet. Billigt, 100% nedbrytbart och kan göras helt ekologiskt.
 • ia 08/4 -12 18:02
  har provat ett antal gånger o är helt klart bäst. billigt o smidigare än köpesvax OM man lyckas med rätt konsistens, vilket jag gjort bara en gång. det ska ju bli som tuggummi som man kan "jobba" i händerna, stryka ut på huden, dra bort oså jobba igen osv. andra gånger har det blivit mer som köpesvax som man stryker på oså drar man bort med en tygremsa eller liknande, men sen måste man hålla på o värma upp flera gånger för den hinner svalna. men lyckas man som sagt med tuggummi-konsistensen så är det helt oslagbart! hör gärna med någon ni känner från ett österländskt land för de brukar kunna det, det var så jag fick höra om det första gången.
 • dirt 10/9 -12 14:28
  Konsistensmässigt tror jag att jag snubblade precis på mållinjen. Glömde nämligen kastrullen på plattan i någon minut trots att jag var nöjd med konsistensen, dvs den blev lite för stel. Men jag testade ändå och det gick rätt bra men som någon tidigare nämnt så blev den snabbt för hård.

  Men mitt största problem var att jag fick inflamerade hårsäckar och inåtväxta hårstrån och jag får aldrig detta annars. Jag peelar desutom huden flera gånger i veckan så tror inte det var problemet. Men håren blev dessutom betydligt grövre! Jätte konstigt, och jätte tråkigt, förstår verkligen inte varför! Men precis som ix skrev så älskar jag idén, önskar det kunde fungera för mig!
 • lilo 14/4 -13 00:32
  En bekant från Libanon gjorde något som liknade denna till mig. Hon menade att "alla"kvinnor använde denna i Libanon. Hade gjort den mååånga gånger, och antagligen sett sin mamma göra den som liten. Hon fick såklart till rätt konsistens direkt. Sedan hjälpte hon mig vaxa ben. Busenkelt (för henne) och snabbt gick det, resultatet blev kanonbra. Hon använde inget tillbehör, bara rullade en bit mellan fingrarna till lagom konsistens, lade på och drog av. Samma bit flera gånger. Har tänkt prova att göra den själv många gånger, men avstått pga att jag sannolikt inte skulle få till den lika bra...:/
 • Carmencita 15/4 -13 20:43
  Den vaxen lilo pratar används kall. Det är en annan teknik än med varm vax med remsor. En fördel med den är att dragen sker medhårs vilket inte öppnat hårsäckarna på samma sätt. Men tekniken är svårare att få in, speciellt om man gör det på sig själv. Men prova.
 • YstraVirvelsvans 19/7 -13 21:31
  Ska testa att köra på den kalla vaxen. Just kokat ihop till bärnstensfärg ungefär. Hoppas det blir bra konsistens!
 • yueyue 11/8 -13 10:49
  Jag provade detta efter att ha kollat på flera videos på Youtube. Gör kultestet för att se om konsistensen är rätt - alltså att doppa lite i kallt vatten, om det går att rulla till en liten boll så är det klart. Jag tyckte att "tuggummi konsistens" varianten var svår! Det funkade inte så bra på mina tunna hårstrån (de följde inte med) och det blev snabbt för varmt och därmed för kletigt. Sen värmde jag det lite i micron (10sec) och använde som vanligt vax, det tyckte jag funkade väldigt bra!
 • Hannamia 26/3 -14 22:58
  Det tar ett tag att lära sig sugaring-tekniken, men när den sitter är det oslagbart! Jag stryker på vaxet ordentligt i två svep för att få stråna att fastna, annars följer de inte med när vaxet dras av. Jag tycker att det gör mindre ont än varmt vax och strips, det går snabbare och det känns mer skonsamt för huden. Den senaste gången tog jag en liten klick honung i, som jag läst i ett annat recept. Jag vet inte om det har några positiva effekter när honungen kokat?, men det fungerade i alla fall minst lika bra.
 • Randige Racke 09/6 -14 19:18
  Jag har nyss provat med den här tut:en och fått bättre resultat än någonsin tidigare: http://www.wikihow.com/Make-Sugar-Wax
  Sockervaxet blev som tuggummi ungefär och gick att använda som det var, utan remsor. Bara att stryka på, dra av, knåda till och använda igen. Det mesta blev över så nu ska jag prova att låta det stå och värma på igen senare.
 • Sisi 23/10 -14 09:08
  Hmm, kan tänka mig att det är svårt att få till rätt konsistens med detta recept, tycker det är för mycket vatten i. Jag har använt bara 1 matsked vatten till 1 dl socker, alltså betydligt mindre än i detta.
 • Sisi 23/10 -14 09:09
  Usch men nu läste jag helt fel! Morgondimma i ögonen :P Receptet verkar alltså helt okej, borde nog funka :)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.