NO 'POO

Hårvård utan schampo, naturlig hudvård och ett grönare liv

Locka håret

Om du vill undvika värmeredskap som sliter på håret, och kanske även konventionella stylingprodukter, kan du locka håret på andra sätt. Både formandet av lockar och stylingen för att få dem att hålla länge beskrivs på några olika sätt här. Hitta styling bland recept och produkter.

locka

  • Rulla håret
  • Kommentarer (0)

 

  • spolar/papiljotter
  • ev. stylingprodukt
  •  
Till detta behövs spolar eller papiljotter, kam, hårfön samt någon form av läggningsvätska eller hårspray. Det går att endast fukta håret och sedan rulla det, men sådana lockar får sämre hållbarhet.

Spolar
Spolarnas storlek och utseende har stor betydelse för lockarnas slutliga utseende. För riktigt stora lockar krävs spolar med väldigt stor diameter. Sådana kan vara svåra att få tag på, åtminstone den släta varianten, som sliter mindre på håret än vad kardborrespolar gör. Det går däremot att tillverka egna av toalettpappersrullar som klipps på mitten till två släta spolar. För att spola på släta spolar krävs mer stylingprodukter eftersom de inte ger samma volym och stadga som kardborrespolar.

Själva rullningen
Ju mindre hårslinga som används på varje spole, desto fastare och mer markerade blir lockarna i slutändan. 5 cm breda och 2 cm höga hårslingor, mätt vid hårbotten, är en riktlinje.

Börja med att fukta hela håret. Sträck ut varje hårslinga i växtriktningen och kamma den, sätt eventuellt i läggningsvätska eller stylingprodukt, och rulla från topparna upp håret på spolen. Fäst spolarna ordentligt med hjälp av hårnålar och låt sitta tills håret är helt torrt. Spolarna kan sitta i under natten. Hårtork kan användas för att med hjälp av värmen fixera lockarna ytterligare.

Håret kan rullas åt två håll, antingen inåt (spolen ligger under hårslingan) eller utåt (spolen ligger ovanför slingan). Hur du vill göra är en smaksak.
Placeringen av spolarna kan också varieras. Antingen kan de vändas med kortsidan eller långsidan mot ansiktet. När håret rullas upp på spolarna, börja på hjässan och i överhåret. När spolarna ska tas ut, börja i nacken och underhåret.

När håret har torkat helt tas hårnålarna ut och lockarna rullas försiktigt ut. Önskas korskruvslockar rullas de ut på snedden, önskas mjukare lockar rullas de ut på samma håll som de rullades upp.

För att locka torrt hår till en hållbar frisyr sprayas varje hårslinga från topparna till rötterna innan den rullas på spolen. Ju fastare lockar som önskas, desto mer spray bör användas. Låt sprayen torka i minst två timmar, tills håret är helt torrt.

I området kring pannan är det bra att tänka till så att resultatet blir bra i slutändan. Om inte annat kan det vara bra att ta det lugnt med stylingprodukter närmast rötterna här så att lockarna inte blir konstiga. Prova dig fram för att ta reda på hur ditt hår bör läggas för bästa resultat.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.