NO 'POO

Hårvård utan schampo, naturlig hudvård och ett grönare liv

Locka håret

Om du vill undvika värmeredskap som sliter på håret, och kanske även konventionella stylingprodukter, kan du locka håret på andra sätt. Både formandet av lockar och stylingen för att få dem att hålla länge beskrivs på några olika sätt här. Hitta styling bland recept och produkter.

locka

 • Locka med hårband
 • Kommentarer (3)

 

 • 1 hårband av tyg
 • ev. stylingprodukt
 •  
Ta ett hårband i tyg och vik det på mitten så att det blir ett par centimeter brett. Sätt det runt huvudet, ovanpå håret. Börja på ena sidan av huvudet, i hårfästet vid pannan. Ta ut en slinga i ”luggen” och trä den bakåt, och genom hårbandet. Den hänger nu ner på samma ställe som tidigare, fast snurrad runt hårbandet. Ta ut en till slinga i håret bredvid och samla det tillsammans med den första till en gemensam slinga. Trä denna genom hårbandet, det är alltså bara en enda slinga som träs genom hårbandet hela tiden. Fortsätt på samma sätt tills du arbetat dig genom allt hår på den sidan huvudet, ända ner till nacken. Skjut ihop håret allt eftersom om det behövs. Fäst slingan med en hårnål så länge. Gör sedan samma sak med håret på andra sidan huvudet. När håret på båda sidor är rullat kring hårbandet ända ner till nacken, linda hårslingorna som sticker ut, runt hårbandet tills de tar slut och stick sedan in ändarna så gott du kan, eller fäst med hårnålar. Detta kan sitta i under natten.

När håret ska tas ut lindas håret upp baklänges, börja alltså i nacken och arbeta framåt mot pannan. Styla sedan håret som du vill.

Instruktionsvideo
 • YstraVirvelsvans 13/7 -12 22:15
  Mitt nackhår trasslar ihop sig något fruktansvärt med den här, plus att jag fann det svårt att somna med den. Men lockarna blev fina de få gångar jag testade.
 • Randige Racke 30/11 -12 15:15
  Mitt hårband var nog för smalt (tänk Zlatan) men lockarna blev bra när de hängt ut sig lite. Bra sätt att sova med vått hår utan att det blir helt galet på morgonen.
 • ringstromalx 06/5 -13 13:25
  Provade detta under natten i torrt hår och hade helt glömt bort det imorse förs jag upptäckte att jag inte hade sovit med flätor haha. Just nu är mitt hår väldigt lockigt. Har försökt att reda ut det med både fingrar och borste men det går sakta framåt mot ett snyggare resultat.

  Jag tyckte det var svårt att få in snitsen i början och fick göra om ett par gånger innan det satt bra men utöver detta tycker jag nog att detta var det bästa alternativet för att locka håret utan locktång. Det går fort och det var inte jobbigt när man sov!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.