NO 'POO

Hårvård utan schampo, naturlig hudvård och ett grönare liv

Hemmagjort till håret

inpackning

 • Inpackning med ricinolja
 • Kommentarer (19)

Stimulerar hårväxten 

 • 4 tsk ricinolja
 • 1 rågad tsk kokosolja
 •  
Detta är en inpackning som är återfuktande och mjukgörande, den hjälper till att reparera skadat hår och stimulerar dessutom hårväxten.

Blanda kokosolja och ricinolja och massera noga in det i hårbotten ungefär 4-5 minuter. Fördela inpackningen i resten av håret med hjälp av en svinborste eller med fingrarna, och låt det sitta över natten. Tvätta ur med SLS-fritt schampo. Var noga med att massera in schampo i hela håret och att skölja ordentligt för att få bort all olja.

Receptet är anpassat för mellanlångt hår. Har du väldigt långt eller tjockt hår kan en större mängd olja behövas. Upprepa inpackningen två gånger i veckan i ett par månader för bästa resultat.
 • YstraVirvelsvans 06/10 -11 20:19
  Jösses så intressant den här verkade. Någon gång ska jag prova det här! Bara jag får tag på oljorna först!
 • FrökenG 27/11 -11 22:14
  Fungerar utmärkt! Jag får ur den med tvättbalsam också (har i torrt hår). Har dock bara testat två veckor så jag kan inte uttala mig om hårväxten.
 • Randige Racke 09/12 -11 13:09
  Hur länge ska den verka? Över natten säger inte så mycket, beror ju på om jag tar i den klockan 08 eller 22.
 • ix 09/12 -11 13:29
  Över natten tänker jag innebär medan man sover, sätter i före man går och lägger sig och tvättar ur när man gått upp på morgonen. Men jag tror det är som "alla andra" inpackningar, ju längre desto bättre men även en kortare tid funkar. Har läst att en del låter det sitta i 30 minuter och sedan tvättar ur.
 • YstraVirvelsvans 09/12 -11 13:41
  Jag lär nog köra på att massera ni på morgonen och tvätta ur på kvällen istället. Väntar på paketet med oljan nu.

  Blir bara bökigt att sova med olja i håret. Mörka fläckar överallt på lakan och örngott, för jag glömmer förstås alltid att gnida in oljefläckarna med såpa eller diskmedel innan tvätt.
 • Randige Racke 09/12 -11 23:36
  Jag tänker som Ystra, att om det handlar om lika lång tid som man sover + några timmar kanske är det lättare att göra det över en ledig dag när man inte måste träffa nån eller gå ut.
 • YstraVirvelsvans 13/12 -11 01:01
  Jag har läst runt lite på nätet och hittat en del som bara masserar in ricinolja i hårbotten samt någon som blandat det i sin bm-godkända hårinpackning. Några tankar kring det hela? Vad gör oljan drygast?
 • Carmencita 13/1 -12 14:08
  För er som testat. Har det stimulerat hårväxten?
 • YstraVirvelsvans 13/1 -12 15:33
  Har vart slarvig i och med jul- och nyårsfirande på annat håll.

  Hann med två omgångar innan jul och har kört en gång efter nyår. Det är 3 veckor sedan jag färgade håret efter de två första omgångarna, men kan inte påstå att jag ser någon direkt skillnad på farten på hårväxten.

  Kanske krävs det mer regelbundenhet med 2 ggr i veckan en längre period?
 • Skäggbritt 16/1 -12 08:49
  Att det skulle ge en snabbare hårväxt att gnugga in olja i hårbottnen ställer jag mig skeptisk till. Möjligtvis att en genom kost kan påverka växthastigheten: håret bestå ju av döda celler och oljan lär väl inte tränga ned till hårsäckarna bara för att en har olja i hårbottnen. Så jag tänker inte använda inpackningen för att få längre hår, men är väldigt nyfiken på om ni tycker att inpackningen fungerar bra som mjukgörare/återfuktare.
 • Al3xa 20/3 -12 18:35
  Vill bara säga att detta hade en rakare inverkan på håret både för mig och min kompis....
 • mali 01/11 -12 14:44
  Måste man tvätta ur med schampo? Jag tvättar ju med bikarbonat, känns ju surt att köpa schampo? Tankar på det?
 • jacquire 10/5 -13 00:23
  Var tyvärr svårt för mig att få ut det, trots att jag försökte tvätta ur de med balsam i torrt hår.
 • YstraVirvelsvans 10/5 -13 00:33
  Bikarbonat funkar inte för mig, balsam behövde jag minst 3 omgångar med men det funkade. Schampo (urtekram) var det som funkade bäst för mig. Man kan använda yes diskmedel eller skonas parfymfria som schampo också.
 • jacquire 03/9 -13 14:17
  Provat denna ett par gånger till och ibland går det lättare ut och ibland inte. Tror det är när jag har mycket olja i längderna det blir svårt, i hårbotten försvinner det alltid. Jag brukar låta inpackningen sitta 1-2 timmar och sen lägga i balsam som inpackning i 1-2 timmar, utan att blöta det. Efter det sköljer jag med kallt vatten och tar lite balsam åter igen. Då går det bort. Jag använder balsamet neutral i hårbotten och längderna.
 • olviia 03/11 -13 21:27
  Jag har läst att man kan tvätta ur det med starköl eftersom alkohol löser ricinoljan. Har inte testat dock...
 • sarahmy 05/3 -14 19:39
  Är det omöjligt att få ur detta med honungstvätt? Vill helst inte använda schampo eller balsam i håret även om de är godkända..
 • Randige Racke 07/3 -14 18:58
  Tveksam om honung är kraftigt nog. Gissar att det finns en anledning till att det står SLS-fritt schampo i receptet.

  Om man har rejält med olja i håret skyddar det nog även om man använder sista-schampo.
 • Camilla p-a 15/4 -14 18:57
  Jag använder endast ricinolja. Har hällt det i en pipett flaska, som jag sedan, i torrt hår, häller i. Bena för bena, massera och ut i längderna. Låter det sitta i en 15-30 min. Antingen med folie+ Handduk, plastpåse + handduk eller i badet!
  Tar sedan schampo i hårbotten, fortfarande torrt hår, sedan fuktar jag hårbotten, masserar upp ett lödder och sköljer av. Räcker för mig att göra en schamponering!
  Håret blir mjukt och håller sig rent och fettfria i ungefär en vecka!
  Men eftersom jag gör detta för att snabba på växten, så försöker jag göra det två gånger per vecka. Det rekommenderas två till tre gånger i veckan, men så ofta vill jag inte tvätta håret. Även då jag gör det en gång i veckan, som det oftast blir, så växer håret extra.
  Har hållit på i ett halvår och även hår vid tinningarna som slutat växa, har växt ut igen! ;)
  Jag är nöjd. Ända nackdelen är att jag vill börja vattentätt, men får väl vänta med det till jag fått den längd jag vill ha! :)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.