NO 'POO

Hårvård utan schampo, naturlig hudvård och ett grönare liv

Hemmagjort till håret

efterskölj

Tvätt, särskilt med basiskt bikarbonat, påverkar hårets och hårbottens pH-balans. För att återställa denna är det bra att skölja håret med något surt efter tvätt.

En sur efterskölj sluter fjällen på hårstrået, är mjukgörande och glansgivande samtidigt som den stabiliserar pH i hår och hårbotten.

Sur efterskölj, särskilt med äppelcidervinäger eller askorbinsyra, kan även motverka effekterna från hårt (kalkrikt) vatten.

 

 • Grönt te som balsam
 • Kommentarer (6)

 

 • 2 påsar grönt te
 • 5 dl kokande vatten
 •  
Lägg två påsar med grönt te i ca. 5 dl kokande vatten. Efter att teet har svalnat, ta ut påsarna. Häll teet över håret. Låt verka tre minuter innan du sköljer ur det med kall vatten. En svag doft av te kan finnas kvar i håret efteråt.

Hållbarhet: Använd direkt
 • alvamiranda 14/6 -13 15:14
  Hmm, har precis testat det här, men håret är inte helt torrt än så det är svårt att säga resultatet... Men en fundering jag fick var om det här inte skulle kunna kombineras med en sur efterskölj, typ genom att droppa i några droppar citron i vattnet? Använde balsamet efter rågtvätt som är ganska uttorkande så vet inte om det även krävs ett efterskölj?
 • YstraVirvelsvans 17/6 -13 21:31
  Grönt te fungerar som en surskölj i sig har jag för mig.
 • alvamiranda 20/6 -13 06:43
  Kanske, håret blir i alla fall väldigt lent! Helt klart något jag kommer att fortsätta med!
 • dreamcatcher 20/5 -14 17:55
  Jag testade detta idag efter honungstvätt men jag vet inte om jag gjorde fel, för mitt hår blev jätte risigt och poröst :S jag blandade lite citron också då jag vill lyfta fram mina blonda toner lite mer, var det kanske felet? :/ när mitt hår var blött va det som svinto och det gick inte att kamma ur! fick nästan slita i håret, så brukar det inte vara när jag tvättar som vanligt. Jag kan inte heller skita i att kamma håret och låta det självtorka och sedan kamma för då hade det varit ännu värre, men när det hade torkat och när jag hade plattat det då först kände jag att det var lite lenare men inte tillräckligt:/
 • JennyE 04/10 -14 20:52
  dreamcatcher: För mig blir mitt hår just som du beskriver när jag använder honung i håret. Honung är alltså inte alls något som mitt hår kommer överens med. Kan det inte vara honungen och inte teet som gjorde att det blev så risigt och poröst? Eller citronen, som du sa, möjligtvis? :) Kan ju naturligtvis vara så att ditt hår inte alls uppskattar grönt te. Men som sagt, för mig blir håret som svinto av honung. ;)
 • kathymorganforeman 21/5 -15 20:23
  Jag körde tidigare med ÄCV, vilket funkade bra, men har nu testat grönt te nu några gånger och är super nöjd! Kör i kombination med rågmjölstvätten och mitt hår är lent, rent, vågigt och känns tjockare! Hur bra som helst!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.