NO 'POO

Hårvård utan schampo, naturlig hudvård och ett grönare liv

Hemmagjort till håret

hårtvätt

 • Torrtvätt med havre
 • Kommentarer (13)

Torrschampo 

 • 1 näve havregryn
 •  
Detta är en torrschampometod som med fördel kan användas för att förlänga tiden mellan vanliga hårtvättar.

Finfördela havregryn i mixer eller mortel. Massera in mjölet i hårbotten, låt mjölet sitta i en stund för bättre effekt. Borsta sedan ut det med en hårborste med svinborst.

Mjölet suger upp överflödigt sebum utan att stimulera till mer sebumproduktion vilket all sorts tvätt med vatten gör.

Varianter:
Använd majsstärkelse eller potatismjöl.

Hållbarhet: Lång
 • Julia 30/9 -11 10:34
  Fungerar jättebra för mig både med havregrynsmjöl och potatismjöl, håret ser verkligen fräscht och rent ut efteråt. Däremot skall man nog inte göra det för ofta, i alla fall inte om man har en tendens att tappa hår, för den intensiva borstningen som krävdes för att få bort mjölet gjorde mitt hår tunnare, speciellt i fram ovanför öronen, där fick jag massera och borsta mest för där blir mitt hår fetast. Men denna metod är väldigt bra att göra någon gång ibland, om man vill skona håret från vatten eller helt enkelt inte har tid eller möjlighet att tvätta och torka håret vanligt.
 • kolakross 04/12 -11 23:00
  Jag brukar ärligt talat inte borsta så mycket, lite vid benan men resten får ramla ut av säg själv, det är ju bara att borsta bort ifrån kläderna...
 • Emman 21/3 -12 09:37
  Funkar bra som mellan äggtvättarna, som jag gör en gång i veckan. Billigt om inget annat!
 • YstraVirvelsvans 21/3 -12 12:11
  Kan man inte böja sig framåt och ruska i håret med händer och fingrar för att få bort det värsta av mjölet?
 • Julia 17/4 -12 22:21
  För mig fungerade det tyvärr bara att borsta och borsta.. och borsta. Men jag har alltid haft ett lite svårskött hår också, kanske inte behövs lika mycket arbete för varje person. Men det är nog ändå ganska bra att vara noggrann med att få ut det mesta tror jag, för det dammar rätt mycket och det är ju inte så kul att få havredamm utspritt i hela huset.. ;)
 • YstraVirvelsvans 18/4 -12 01:54
  Har testat med potatismjöl och havre. Var tyvärr också tvungen att borsta och borsta. Borstandet i sig sliter ju på håret, så jag tror nog att jag håller mig till våttvätt ändå. Behöver inte borsta lika mycket då. Har upptäckt att äcv gör håret med lättkammat.
 • carmine 05/5 -12 07:47
  Jag brukar använda vetemjöl, upplever att det är lättare att få ur håret än potatismjöl. Havremjöl funkar inte alls på mig.
 • Nathalie 05/5 -12 16:02
  Jag upplever det som att det inte riktigt stannar kvar i håret, faller bort så fort jag försöker få det i hårbotten, kanske inte var tillräckligt nogrann med morteln? Det var rätt stora bitar kvar.

  Testade hursomhelst vetemjöl efteråt och det fungerade mycket bättre, håret är fortfarande fettigt men ser inte alls lika fett ut som det annars skulle gjort.
 • carmine 17/11 -12 18:33
  Får ändra mig; nu använder jag bara havremjöl som torrschampo. Kör med "riktigt" mjöl från affären, alltså inte havregryn. Blir bättre så, tycker jag :)
 • iLo 04/3 -13 17:10
  Jag körde havregrynen en stund med stavmixern (så det finns lite "bitar" - tycker det var lättast att få ur. La det sedan i en gammal kryddburk och kunde "strössla" det över håret. Funkar hur bra som helst! Eftersom jag har rätt kort hår kan jag i stort sett bara skaka ur det ur håret.
 • Långben 08/11 -13 17:09
  Funkar nästan lika bra som mitt vanliga torrshampo som jag brukade köpa o innehåller massa skit, dock blir det så smuligt runt omkring en men det är bara att göra det på en plats där man kan skölja bort allt enkelt med vatten
 • Madde 22/11 -13 22:28
  Mitt hår är nog för mörkt, jag ser dammig ut av havret. Fortsätter jag borsta för att få ur mer ser håret fett ut igen.
  Ska testa om kakao fungerar bättre för mig. Måste verkligen hitta ett sätt att minska antalet schampootvättar, tvättar nästan varje dag i veckan nu för att det är fett.
 • rigga 10/11 -14 09:02
  Det här var helt fantastiskt bra för mig! Körde med stavmixer, gnodde in och skakade/rufsade ur över ett badlakan! Jag har långt, tjockt hår så jag trodde det skulle vara svårt att få ur men det funkade hur bra som helst.

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.