NO 'POO

Hårvård utan schampo, naturlig hudvård och ett grönare liv

Hemmagjort till håret

inpackning

 • Inpackning med varm olja
 • Kommentarer (9)

Hot Oil Treatment 

 • 3 msk olivolja
 • 3 msk rapsolja
 •  
Häll oljorna i ett mikrovågssäkert kärl. Blanda ordentligt, ställ kärlet i mikrovågsugnen och värm tills oljeblandningen är varm.

Låt blandningen vila några minuter. Ta sedan lite olja mellan handflatorna och applicera oljan noggrant i håret. Börja i topparna och arbeta dig uppåt mot rötterna.

När du har oljat in håret, vira en varm handduk kring det och låt det sitta i 30 minuter. Tvätta sedan ur oljan. OBS! Använd inte schampo, utan sätt i antingen ett tvättbalsam eller en SMT som får verka en stund innan du sköljer.

Tips och varningar:
- Du kan ha i honung eller eteriska oljor (till exempel rosmarinolja) i den heta oljan
- Gör en varm oljeinpackning varannan vecka om du har torrt eller skadat hår.
- Varm oljeinpackning är särskilt bra för hår som är blekt eller färgat.

Hållbarhet: Använd direkt
 • YstraVirvelsvans 20/9 -11 23:58
  Jag tycker det är extremt svårt att få ut oljan ur håret. Att bara använda tvättbalsam funkar inte, det funkar inte ens med Cbs, jag måste ta till mitt sulfatfria schampo för att få ur oljan.

  Det kan väl ändå inte vara meningen att håret fortfarande ska kännas fett när man tvättat det med tvättbalsam?
 • Fian 21/9 -11 23:04
  Vad jag har förstått så fungerat det olika med olja i håret för olika personer, men olja ska vara knepigt att få ur håret. De få gånger jag gjort inpackningar med olja har jag fått använda tvättbalsamet upp till 3 gånger.
 • YstraVirvelsvans 26/9 -11 00:58
  Det känns som lite poänglöst att packa in olja i håret när det krävs så många ursköljningar. Ju fler omgångar skölj med sulfattfritt schampo, cbs eller bara tvättbalsam, desto mer slitning på håret.

  Tror inte att oljeinpackning är något för mig faktiskt.
 • dirt 08/11 -11 20:43
  För mig tog det 3 balsamtvättar, 1 tvätt med "sista schamp" (hade säkert fungerat med SLS-fritt men detta var det enda jag hade hemma) och avslutningsvis 1 sista balsamtvätt (detta mest för att helt enkelt avsluta med ett balsam) innan oljan gick ur. Kanske att de 3 första balsamtvättarna var onödiga eftersom jag ändå använde schampo tillslut. Men trotts allt detta blev mitt hår faktiskt betydligt glansigare, mjukare och lenare, mindre flygigt samt fylligare i färgen! Så för min del var vinsten större än förlusten! Betydligt större :)
 • Randige Racke 08/11 -11 22:05
  dirt: håller med, det är underbart men inget att ge sig på om man har lite tid. Jag har tänkt experimentera med olika tvättar att få bort den med men det har inte hunnits med. Kul projekt nästa vecka :D
 • dirt 09/11 -11 07:45
  Randige Racke: hehe, absolut! Hör av dig om du hittar någon tvätt som fungerar bra för dig!
 • Mallan 18/11 -11 14:07
  Ett tips är att inte blöta håret innan ni sätter i eran tvätt. Själv tvättar jag med balsam i torrt hår innan jag sköljer.
 • Fina Sandra 10/1 -13 23:47
  Men hur torrt blir håret egentligen om man har en massa olja i det?
 • Fina Sandra 31/3 -14 09:56
  Har provat en väldigt basic variant av denna några gånger och det funkar väldigt bra på mitt hår! Med basic menar jag att: 1. inte ha så mycket olja så en riktigt inpackning blir det kanske inte men ändå så mycket att det ser lite blött ut, 2. och så har jag inte värmt oljan och 3. jag använde mandelolja som är lite lättare än raps och oliv (tror jag). Gick ur finfint med rågmjöl- och honungstvätt efter en natt med oljan i! Liite lite rester men det fixade torrschampot på kakao och potatismjöl bra!

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.