NO 'POO

Hårvård utan schampo, naturlig hudvård och ett grönare liv

Tvätta håret med no 'poo!

Här hittar du beskrivningar på olika sätt att tvätta håret.

hårtvätt

 • Lertvätt
 • Kommentarer (18)

 

 • 1 del rasullera
 • 1 del vatten
 •  
Rasullera är en mineralrik lera med naturliga saponiner, som kan användas till att tvätta både hår och hud. Den finns både i kakform och i pulverform.

Oavsett formen blandas den med vatten till en krämig massa (lera på bit tar lite längre stund att lösa upp). Fördela leran i håret, massera och skölj ordentligt, alternativt tvätta kropp/ansikte med den precis som med tvål.

Blandar du för stor sats kan du låta det överblivna torka in och sedan blöta det vid nästa användning.

Hållbarhet: Lång
 • Wavelin 18/9 -11 15:27
  Jag älskar detta till ansiktstvätt/ansiktspeeling men inte som hårtvätt. Har testat och tyckte att det skadade och torkade ut håret. Kan säkert funka bra om man har kort hår, och inte har någta planer på att spara ut. Plus är att det ger volym och att det luktar jättegott.

  Ett råd är också att testa med bara lera vatten innan man börjar experimentera med att ha aloe/olja/honung i, så att man får in tekniken. Jag testade med olja i en gång och tyckte att det blev väldigt klistrigt i håret.
 • Taggtroden 01/10 -11 22:48
  Jag håller med, denna tvätt torkar ut mitt hår också. Tycker dock att det funkar om man blandar ut med annat och leran inte är den största ingrediensen. Men det fungerar mycket bra att tvätta ur ansiktsmasker med Rasullera tycker jag! Helst sådana med ricinolja och annat som är svårt att få ur.
 • Randige Racke 01/10 -11 23:03
  Jag brukar ha med lite rasul i en påse i necessären, perfekt när man är iväg nånstans och det är bråttom.
 • Nilam 06/11 -11 12:12
  Uttorkande är bara förnamnet. Det är synd, för jag gillade tanken och håret blev såå fluffig. Perfekt för tunna skandinaviska hår. Nog för att mitt hår är "skandinaviskt" men tunt är det inte, så jag såg ut som en raggboll. Men eftersom jag också eftersträvar fluffighet var denna bra, men som sagt. Uttorkande och på mitt redan trasiga och slitna hår blev resultatet värdelöst. Men ska absolut fortsätta använda till kroppstvätt och prova hårtvätt igen någon gång. När håret hämtat sig från chocken ;-)
 • FrökenG 24/11 -11 22:23
  Väldigt rent hår, men som sagt innan: väldigt torrt. Men jag kommer att fortsätta att tvätta med rasullera när jag haft ricinolja i håret.
 • FruFortuna 23/4 -12 10:49
  Håret blir oerhört rent, men jättetorrt. Mitt hår blev även extremt elektriskt efteråt så att det sprakade och flög runt hela huvudet. Inte ens balsam efteråt hjälpte.

  Kan säkert vara bra vid enstaka tillfällen. Går även att använda neem (malda tvättnötter) med samma rena resultat utan att få det så elektriskt.
 • Anna2 22/4 -13 21:31
  Oj, och jg har tvättat mitt hår nu fjärde gången, och tycker att mitt hår blir mjukt och fluffift. då har jag ändå haft problem med både, Rågmjölstvätt, aleppotvål m fl. då håret blev risigt av dessa. Fast rasullleran (ihop med Apelsinblomsvatten) och lite Macurth balsam efteråt. blir mitt hår både lätt att redan ut och inget kli i hårbotten. :)
 • DrJacoby 29/5 -13 11:27
  Jag har provat Rasullera en gång och gillade verkligen resultatet, mjukt och luftigt hår som knappt var fett ens på andra dagens kväll. Jag hade i rätt mycket vatten så att det blev lite mer flytande, vet inte om bättre eller sämre dock...
  Jag har medeltunt, råttfärgat medelsvenssonhår, det är kanske på mitt sorts hår som det fungerar bäst...
  I Marocko har de tydligen ångande heta rum där de sitter och snackar och kletar på sig rasullera i omgångar, de vet hur man festar på bästa sätt, haha!
 • Frika 03/11 -13 15:49
  Jag har tvättat med rasullera en gång och jag älskar det :D Jag hade i några droppar arganolja och mitt hår blev rent och superfint!
 • Jord 09/2 -14 13:17
  Har använt denna en gång, än så länge, blev mycket positivt överraskad. Det var som en dröm att massera in i håret och resultat blev jätte rent och fluffigt och höll i över två dagar! Kanske inte låter som mycket för andra men för mitt hår är det verkligen stort! Upplevde inte alls att håret torkade ut, kändes snarare som att jag gav det näring. :) Använder även en liten del rasul i min duscholja, perfekt för att få en lite skummande effekt.
 • Halex 17/3 -14 10:14
  Har också bara provat 1 gång, men nu, dag 2 känns det fortfarande rent. Ovanligt för mig.... Jag mortlade en liten näve lerbitar och blandade med vatten i en tom schampoflaska. Blandningen hällde jag i vått hår och masserade in så gott det gick. Inget surskölj, inget balsam efteråt, och helt luktfritt. Än så länge känns det bra, och jag ska prova igen. Nästa gång skall jag använda min nylonstrumpa som jag fyllt med lerbitar...när man blötte upp klumpen blev det härligt kladdigt i handen och jag tänker mig att det är lätt att stryka ut i både hår och kropp. Klumpen har stelnat idag så det är bara att blöta upp när man behöver, och även fylla på med nya lerbitar allteftersom. :)
 • Linda Helander 28/5 -14 12:57
  Hej!
  Jag känner mig rätt ledsen för tvärt om vad många säger tycker jag inte alls om denna metod. Gör jag fel: vill verkligen att den ska funka.

  Har maserat, bortstat innan, sursköljt och mycket nogrannt sköljt ut leran... men ändå känns håret trasligt, lite skitigt och konsntigt nog nästan lite fett i längderna.

  Det är framförallt i håret inte i hårbotten det känns konstigt.... Dag 2 är värre än vad det någonsin varit med shampo....

  Hjälp!

  Ska dock testa äggmetoden innan jag ger upp.... men vill verkligen slippa beroendet av shampo....
 • Nachtaktiv 30/7 -14 10:55
  Jag testade rasullera efter att min mamma lovordade det, och mitt hår blev helt underbart. Jag borstade det inte ens innan tvätten, och efteråt kunde jag knappt känna en enda tova. Redan när jag sköljde ur det så kändes håret mjukt och smidigt. Jag ska nog börja med att bara tvätta mer rasul framöver, även om jag nog vill ha en flaska balsam att unna håret då och då.
 • rabada 26/9 -14 11:43
  Älskar denna metod! Blir mjukt och får mer självfall!
 • Kattis.A 09/1 -15 12:29
  Denna tvätt funkade inte för mitt hår. Det blev inte rent. Det var innan jag började regelbundet med nopoo.
 • Lindab 30/6 -15 22:10
  Jag har precis köpt mitt och inväntar leverans.. Är mycket förväntansfull.

  Återkommer med resultat senare,

  Jag är blond, tunna fina men ganska många hårstrån. Ganska långt så detta ska bli spännande.. :-)
 • Emme 22/10 -18 08:41
  Jättebra schampo! Håret blev helt rent, mjukt och glansigt från att ha varit ganska torrt när jag gick in i duschen.
 • Lena019 20/10 -19 08:50
  Har nu använt rasullera i 5 veckor! Tvättar håret två gånger i veckan. Håller med om att håret blir lite elektrisk, men jag använder äppelcidervinäger som balsam och det hjälper faktiskt bra mot det elektriska!
  Jag är så otroligt nöjd med leran! I början var det jobbigt, efter två veckor ville jag ge upp. Det blev inte rent och håret var inte bra. Men jag bet ihop och nu vill jag aldrig sluta med det!!!
  Jag har fått så fint hår och fylligt. Känner att min hårbotten mår bra. :)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.