NO 'POO

Hårvård utan schampo, naturlig hudvård och ett grönare liv

Om nopoo.se


Vi som grundade nopoo.se har varit aktiva no 'pooare ett tag, och därmed även hunnit varit medlemmar på, och ta till oss information från, flera olika sidor som har med naturligare hår- och hudvård att göra. Vi saknade dock en sida som fungerar både för nybörjare och mer erfarna, med lättillgänglig information och recept och bestämde oss därför för att skapa en sådan själva. Vi vill inte konkurrera med, utan komplettera, de sajter som redan finns.

Ursprungligen handlade begreppet no 'poo mer eller mindre om att ersätta schampo med saker från skafferiet. Bikarbonattvätt följt av äppelcidervinägerskölj är en välkänd no 'poo-metod och även äggtvätt och noggrann borstning av håret är gamla metoder för att hålla håret rent och friskt. Det har sedan tillkommit andra metoder för att rengöra håret utan schampo, exempelvis balsammetoden som numera kan anses vara vedertagen som en no 'poo-metod.

Eftersom begreppet redan tidigare har utvecklats och eftersom nopoo.se gärna välkomnar alla som vill fundera lite över kemikalier i både badrum och hem, har vi valt att uppmuntra till en bredd i begreppet. Med detta menar vi att både de som vill ägna sig åt ”ursprungs-no 'poo” ska känna sig välkomna, lika väl som de som känner sig nöjda med att välja en mildare variant av de konventionella produkterna.

Finns det risk att begreppet no 'poo därmed riskerar att urlakas? Kanske. Samtidigt känner vi att det inte är upp till oss att definiera strikta ramar för vad som är eller inte är godtagbart inom no 'poo eftersom det inte är ett begrepp vi själva har hittat på. Det vi strävar efter med denna sida är att erbjuda vägledning så att var och en ska få ta till sig det den vill. Vad begreppet no 'poo innebär definieras därför lika mycket av våra medlemmar, vars åsikter är mycket viktiga för sidans riktning.


Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra sidan. Det finns planer på att ta fram flera olika funktioner, som att medlemmar ska kunna söka bland recept, ta fram statistik för vad som passar olika sorters hår och hud med mera. Detta är bara ett par exempel på hur sidan kommer att utvecklas. Alla förslag och idéer välkomnas, målet är en dynamisk sida som hela tiden speglar användarna. Därför har det redan från början har funnits funktioner för att dela med sig av egna recept, tipsa om produkter etc.