NO 'POO

Hårvård utan schampo, naturlig hudvård och ett grönare liv

Oljor

Detta är en guide över olika sorters oljor och dess användningsområden.

Olika oljor passar till olika hudtyper men generellt gäller att ju torrare hy desto fetare oljor, och vice versa. Ansiktet behöver ofta något torrare oljor än kroppen, eftersom ansiktshuden är känsligare. Skillnaden mellan olika oljor kan ses i diagrammet på Shenet.

Oljorna är uppdelade i

- Basoljor, som ofta finns i mataffärer och som inte kostar så mycket.
- Ricinolja
- Finoljor, som kan vara extra bra för speciella ändamål. Dessa oljor kostar lite mer och köps enklast via internet. Vissa oljor kan finnas i välsorterade hälsokostbutiker.
- Eteriska oljor, som är väldigt koncentrerade oljor som framför allt används för doftens skull. Kan köpas i välsorterade hälsokostbutiker, via internet och i butiken Indiska. Var noga med att det står eterisk olja/essential oil på flaskan och att den inte innehåller något annat.

Eteriska oljor doseras droppvis och ska ALLTID användas utspädda i andra oljor!

Finoljor

 • Jojobaolja
 • Kommentarer (5)
 • Ingår i (6)

 

Halvfet olja. Går in i huden extra bra eftersom det liknar hudens eget sebum, och är därför bra att blanda andra oljor med, som ”bärarolja”. Balanserar huden. Går bra att blanda med olivolja för den som vill ha den lite fetare. Mycket mjukgörande.

Är egentligen ingen olja utan ett flytande vax!
 • Nussan 02/12 -13 22:26
  Fungerar bra mot eksem!
  Det är inte direkt no poo att använda kortison, men jag har under lång tid inte haft något annat val. Jojoba har bidragit till att jag kan minska mängden kortison till nästan obefintligt! Beroende på tillverkare funkar jojobaoljan mer eller mindre bra i ansiktet då vissa "sorter" kan bidra till finnar och plitor. Testa vad som fungerar för dig!
 • YstraVirvelsvans 03/12 -13 00:40
  Nussan, har du koll på vilka sorter som funkar bäst i ansiktet? Jag har från crearome nu. Upptäckte att den är fantastisk som hårolja.
 • Nussan 04/12 -13 20:01
  Har du testat den från Maria Åkerman? Jag har inte hunnit testa den än (tänkte ta slut på de jag har först) men jag har fått tips av andra som har just Maria Åkerman för ansiktet då de också upplever att de får plitor av andra märken.
 • Nussan 04/12 -13 20:15
  Maria Åkerberg heter den.. skrev fel..
  http://skincity.se/sv/product/2342/maria-akerberg-coldpressed-jojoba-oil
 • YstraVirvelsvans 10/12 -13 22:49
  Tack, då kanske jag köper den när jag behöver ny flaska :-)

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.

Jojobaolja ingår i följande recept:

deodorant:
Citrusdeodorant
inpackning:
Lyckoinpackning
insmörjning:
Vaniljolja
Ansiktslotion
styling:
Annas Hårspray
övrigt:
Hundschampo med kokosdoft