NO 'POO

Hårvård utan schampo, naturlig hudvård och ett grönare liv

Oljor

Detta är en guide över olika sorters oljor och dess användningsområden.

Olika oljor passar till olika hudtyper men generellt gäller att ju torrare hy desto fetare oljor, och vice versa. Ansiktet behöver ofta något torrare oljor än kroppen, eftersom ansiktshuden är känsligare. Skillnaden mellan olika oljor kan ses i diagrammet på Shenet.

Oljorna är uppdelade i

- Basoljor, som ofta finns i mataffärer och som inte kostar så mycket.
- Ricinolja
- Finoljor, som kan vara extra bra för speciella ändamål. Dessa oljor kostar lite mer och köps enklast via internet. Vissa oljor kan finnas i välsorterade hälsokostbutiker.
- Eteriska oljor, som är väldigt koncentrerade oljor som framför allt används för doftens skull. Kan köpas i välsorterade hälsokostbutiker, via internet och i butiken Indiska. Var noga med att det står eterisk olja/essential oil på flaskan och att den inte innehåller något annat.

Eteriska oljor doseras droppvis och ska ALLTID användas utspädda i andra oljor!

Finoljor

  • Tistelolja
  • Kommentarer (1)

 

Ungefär lika torr som solrosolja (men inte lika känslig mot solljus). Högt innehåll av linolsyra (främjar blodcirkulationen). Bra till irriterad hud och sårig hy. Lugnar hudirritation, eksem, lindrar blåmärken. Bra till torra händer.
  • Boue 21/9 -13 23:05
    Den här oljan är helt underbar. Om du inte tycker om att behöva dra så mycket i huden för att sprida ut fetare oljor är den här jättebra utan att det blir för lite. Bra att äta också då den hjälper huden att producera GLA

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.